"leergang dementie ik ben een mens en niet mijn ziekte start 29 januari"

vervolg nonverbale communicatie - 26 maart

Is het mogelijk mensen te bereiken die zich ver in hun eigen wereld hebben teruggetrokken,  zoals mensen met dementie?

Een gebaar, een glimlach, jouw aanwezigheid kan het begin zijn van het contact.

Een gebaar, een glimlach, jouw aanwezigheid is het begin van het contact!

 

In deze vervolgworkshop ligt de focus op praktische oefeningen en individuele feedback.

Thema’s die aan bod zullen komen zijn agressie/verdediging, onbegrepen gedrag, begrip voor de zogenaamde zenners, dolers en roepers onder de mensen met dementie.

 

Er wordt aandacht besteed aan jouw individuele aanpak, het leren vertrouwen op jouw intuïtie, het durven fouten te maken en te herstellen,  met andere woorden het op je gemak raken in het tweerichtingsverkeer in de non-verbale communicatie. Ook individuele casussen kunnen vooraf en tijdens de workshop worden aangereikt en besproken.

Tevens komt de theorie over het denkende/cognitieve brein en de beschadigingen ervan bij mensen met dementie aan bod en de mogelijkheden tot contact via het emotionele brein.

Als je deze vervolgworkshop wilt volgen, is het fijn als je ook de eerste workshop hebt gevolgd, maar het is geen must.

Op 26 maart aanstaande kun je je nonverbale communicatie verdiepen. Wil je meedoen, wacht dan niet te lang met aanmelden want wij hebben maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. We starten om 13.30 uur en sluiten om 16 uur af. Doe je alleen mee dan zijn de kosten 40 euro, meld je je met meerdere personen aan dan betaal je 35 euro per persoon.  Aanmelden kan via info@ervarea.nl.