"leergang dementie ik ben een mens en niet mijn ziekte start 29 januari"

ik ben niet kwijt van Sjef van Bommel

In dit prachtige boek beschrijft Sjef van Bommel het proces dat hij doormaakt als zijn partner begint te lijden aan dementie.

Thom en Sjef zijn dertig jaar samen _ vanaf een tijd dat homoseksualiteit nog nauwelijks bespreekbaar was _ als blijkt dat Thom aan het dementeren is. Langzaam ziet Sjef zijn bruisende, intelligente en sociale partner veranderen in een onzekere en opvliegende man. Hij raakt hier aanvankelijk door in verwarring, tot hij begrijpt dat er echt iets mis is met Thom.

Sjef neemt meer en meer de zorg voor Thom op zich, en ondanks zijn verdriet en frustraties leert hij inzien dat hij hun tijd samen moet koesteren. Vanaf dat moment gaat hij er alles aan doen om iets moois te maken van wat hun nog rest aan toekomst.

In dit openhartige en ontroerende verslag beschrijft Sjef zijn leven met Thom, waarin hij probeert het verwoestende effect van dementie langzaam een plek te geven.
Ik ben niet kwijt is het relaas van een sterke liefde, die ondanks de sluipende en uiteindelijk fatale ziekte van Thom niets aan kracht verliest.

Ik ben niet kwijt is onder andere te bestellen via bol.com.