"5 september symposium nico en zijn netwerk"

Jet XL (PGGM&CO in Afoort) - 2 juli

Exclusief voor leden van PGGM & CO: Workshop Jet XL van Ervarea

 

“Soep eet je toch niet met een vork, Jet!”

 

Binnen het programma de Dementie van Jet en Harrie, dat bestaat uit een theatervoorstelling, een boek en verschillende workshops, organiseren wij exclusief voor de leden van PGGM&Co de workshop Jet XL. In deze workshop laten we je kennismaken met improvisatie technieken die er direct toe bijdragen dat het contact met mensen met dementie verbetert.

Als dementie je leven binnenwandelt, lijken er twee werelden te ontstaan: die van Jet en die van Harrie. En hoe verder het ziekteproces vordert, hoe mee die twee werelden van elkaar verwijderd raken. Langzaamaan verlies je het contact, raak je elkaar kwijt. En recht evenredig met het verdriet dat daarmee gepaard gaat, groeit vaak ook het onbegrip. Waarom loopt Jet steeds achter me aan? Waarom is ze nergens meer voor te porren? Maar ook: wie is die persoon die zich Harrie noemt en me in een vreemde omgeving bij vreemde mensen aan een tafel zet? Waarom mag ik niet naar huis?

Het hiaat tussen de twee werelden zoals Jet en Harrie die ervaren lijkt niet te overbruggen. Lijkt. Want in de afgelopen jaren, waarin Barbara Oppelaar en Jan van der Hammen talloze voorstellingen speelden en workshops en trainingen gaven op het gebied van dementie, ontdekten zij wel degelijk bruggen. Makkelijk te bewandelen bruggen, die hun oorsprong vinden in de omgeving waar wij elkaar tegenkwamen: het improvisatietheater. Zij ontdekten dat de vaardigheden die nodig zijn voor improvisatie buitengewoon goed inzetbaar zijn bij het verbeteren van het contact met mensen met dementie. Bijkomend voordeel is dat de vaardigheden geen langdurige studie of training vereisen; iedereen beheerst ze in feit al. Het enige wat je moet doen is je er bewust van worden en ze op ze op het juiste moment inzetten.

In deze workshop leer je deze technieken kennen en gebruiken, zodat je ze de volgende dag al in je eigen situatie kan benutten. De workshops zijn zeer geschikt voor professionals, mantelzorgers en vrijwilligers.

Maandag 2 juli van 18 tot 21.30 uur, voor een broodje wordt gezorgd

Locatie ervarea Amersfoort

Voor de workshop is accreditatie kwaliteitsregister V&VN aangevraagd.

Kosten 40 euro per persoon, exclusief voor leden

Aanmelden via info@ervarea.nl

 

Enkele ervaringen van deelnemers:


De workshop werd verzorgd door Ervarea, geweldig, ik en met mij de hele zaal was erg enthousiast over de vorm en inhoud!

 

Wat een kennis en kunde, zowel op NAH als ook op gebied van dementie en weet dit ook op humorvolle wijze over te brengen, ....erg nieuwsgierig, inventief en ook ontwikkelaar van kleine hulpmiddelen!

 

Deze workshop heeft mij geweldig geholpen, nu begrijp ik mijn man veel beter, heel veel dank daarvoor!