"leergang dementie ik ben een mens en niet mijn ziekte start 29 januari"

Jet en Harrie

Jet en Harrie leven een mooi leven als beiden met pensioen zijn. Ze genieten volop en staan middenin het leven. Totdat Jet wat vreemd gedrag begint te vertonen. Al snel wordt duidelijk dat Jet lijdt aan de ziekte van Alzheimer, een diagnose die het leven van beiden op de kop zet.

Jet en Harrie staan symbool voor de grote groep mensen die jaarlijks te maken krijgen met de diagnose dementie of Alzheimer. Met Jet en Harrie introduceren wij de patient en zijn mantelzorger/verzorger. Ons programma Jet en Harrie is een modulair opgebouwd programma dat geschikt is voor zowel zorgverleners als mantelzorgers (het netwerk van de patient).

Onderdelen uit het programma zijn bijvoorbeeld de theatervoostelling "de dementie van Jet en Harrie", de inhoudelijke workshops waarin we kijken naar wat heeft Jet nodig om goed te functioneren en wat heeft Harrie nodig om het contact met zijn vrouw zo goed mogelijk te houden en het boek "de dementie van Jet en Harrie" dat in november 2015 is verschenen en dient als praktisch handboek om het contact met mensen met dementie te verbeteren.

Jet en Harrie, wie weet zijn het je ouders, je buren of vrienden. Iedereen kent wel een Jet en Harrie. En met praktische en soms eenvoudige aanpassingen is het leven voor beiden aangenamer te maken.

Kennismaken met Jet en Harrie, neem dan gerust contact op via info@ervarea.nl.