"leergang dementie ik ben een mens en niet mijn ziekte start 29 januari"

boek "de dementie van Jet en Harrie"

In november 2015 is ons boek 'de dementie van Jet en Harrie' verschenen. Het boek bevat een theoriedeel waarin op praktische manier wordt uitgelegd wat de ziekte dementie met hersenen en gedrag van een patient doet. Het tweede deel van het boek gaat over de omgeving, de mantelzorgers en verzorgenden. Welke technieken kunnen wij inzetten om het leven van mensen met dementie zo prettig mogelijk te maken. Hoe zetten we onszelf in, wat zijn de DO's en wat de DON'Ts. Dit deel bevat onder andere oefeningen om deze vaardigheden te trainen. Want omgaan met mensen met dementie vraagt veel.

Gelukkig kan iedereen het leren. Als je weet dat voor iemand met dementie de omgeving voor ongeveer 70% bepalend is voor hoe iemand zich voelt, kun je je voorstellen dat ons gedrag daarmee van grote invloed is. Ons boek helpt mantelzorgers en verzorgenden hun gedrag zodanig gunstig te maken dat de patient met dementie zich beter voelt en daarmee beter kan functioneren.

Inmiddels is de derde druk van het boek beschikbaar. Het boek ontving in juni 2017 een prachtig oorkonde van Alzheimer Nederland en PGGM. 

Je kunt het boek bestellen, dat doe je door een mail te sturen naar info@ervarea.nl. Het boek is verschenen in gebonden hardcover uitvoering met illustraties van Nina Smit. Jet en Harrie kosten 17,95 euro excl. verzendkosten. Vormgeving: Wildegeit - Lizet Heijboer Wormerveer.